God morgon

Mörkrostat kaffe med en skvätt mjölk.
Äpple-, apelsin- och passionsfruktjuice.
Passionsfruktyoughurt med müsli och flingor.


God morgon, Sanna!

Inte okej

(Bra exempel på tidig morgon.)

Hej det svenska vädret!

Jag vill förtydliga att det inte är okej med mig att det är kolsvart ute när man vaknar. Särskilt inte eftersom det blev mörkt ganska tidigt dagen innan. Vänligen gör något åt detta. Ljus morgon eller ljus kväll. Nu får du faktiskt välja något.

MVH
Tjejen som väljer helt fel dag att tvätta på

Onödigt



Alltså. Nu har jag ju diskat det här glaset helt i onödan. Helt klart inte värt det.


Ockle



Saker jag förknippar med oxelösund som inte är oxelösundigt:

1. Bob Dylan. Jag lyssnade på ett best of-album dygnet runt. Det var ett perfekt sätt att spendera hösten och vintern på.

2. Äggnudlar, räkor, solrosfrön och soja. Min paradrätt som jag än idag inte vågat tillaga, med risk för att förstöra det fina med det.

3. Snabbkaffe. Studentens nödlösning i svåra situationer. Det ironiska? Jag drack inte ens kaffe då. Men det ska jag göra nu. Ciao!

Sthlm



Jag höll på att aldrig kliva upp ur sängen igår. Det var verkligen nära. Jag hade ställt klockan på sju och klev inte upp förrän halv nio. Duktigt försenad till min buss.

Jag höll på att skita i det hela. Gå på stan och mysa uppe i stockholm. Bara ha en Sannadag och inte behöva tänka på nånting annat än sig själv. Men så tog jag mig till münchenbryggeriet. Och jag insåg att det är något jag vill och tänker göra.

Nu har jag bestämt mig. Jag ska sommarjobba i USA.


Nervös tjej



På lördag är det jag som åker upp till självaste huvudstaden för en intervju. Vad hästfan och en två år yngre Sanna gör på bilden? Intervjun gäller att bli lägerledare över sommaren i USA. Dom är i akut behov av folk som kan rida.

Jag är så brutalt nervös och spänd. Samtidigt upprymd och förväntansfull. Hoppas!

Sminkad tjej



Ta inte illa upp nu sminktjejen. Men jag passar inte i brun ögonskugga, rouge och rödrosa läppar. Tackar dock för grymma tips och trix!


Tillbaks i skolbänken



Hjälper Rasmus med matten. Killen kan en hel del. Och jag själv? Jag kommer inte ihåg ett skit.

Primtal? Binära tal? Dividera ett bråk?

Om Kajsa köper 3hg räkor för 57kr, vad är då kilopriset?

Ursäkta mig, Sanna, men skolan vill ha tillbaks sitt MVG. Du förtjänar det inte.


Nyttigheter

Förut idag var jag och handlade. När jag kommer hem inser jag att det har följt med färdighackad sallad, körsbärstomater och champinjoner. Mina enda funderingar kring detta är: Vad var det som hände? Och vem tog besittning av min kropp? Jag förstår nämligen ingenting.


Drömmaren



Jag älskar att drömma. Desto konstigare dröm det är, desto mer njuter jag när jag vaknar. Älskar hur ens hjärna kan vara så aktiv och fantasirik när den ska vila. Ett mysterium.

I natt drömde jag att jag beställde en macchiato på ett café. Den smakade otroligt blaskigt så jag bad om en ny. Den var gudomlig.

Sen tog drömmen en ganska sjuk vändning. Fick hur som helst lära mig att om zombies skulle ta över jorden är det en bra idé att på nåt vis tejpa för brevinkastet. Annars känner dom doften av människa.

Så nu vet ni.


Plötsligt

Jag älskar när människor kommer på sig själva. Halvvägs i en mening. Jag älskar när man ser hur idéer kläcks.

Som Felicia igår om syltkakor.

"Det är bara en hög med socker. Med sylt i mitten. OCH DET ÄR OCKSÅ BARA EN HÖG MED SOCKER!"

Mm-mm. Nu väntar äventyr på staden och förhoppningsvis en krämig latte på det.


Kvällen



Vi hade en riktigt trevlig kväll i fredags. Kan konstatera att vin är gott även i stora mängder, mindre kul dagen efter.

Vill även passa på att påpeka att jag höll på att få stryk av två nazister. Dom får tycka och tänka precis som dom vill. Men har man en åsikt så ska man kunna stå för den och försvara den även när man blir ifrågasatt. Dessa två pojknazister behöver lära sig innebörden av ordet respekt.

Trots denna lilla dispyt var fredagen precis så en fredag ska vara. Vänner, trevliga människor, vin och bra musik. Ser fram emot nästa!

Saker som inte var bättre förr



När gamla människor säger att "det var bättre förr" så syftar dom oftast på tiden under deras barndom. Jag tänkte göra samma sak, fast tvärt om.

Saker som inte var bättre under min uppväxt:

1. Musiken; detta var två låtar jag lyssnade frekvent på som 9-åring.

I'm a barbie girl, in a barbie world. Life in plastic, it's fantastic!
Boom boom boom boom, I want you in my room. Let's spend the night together, from now until forever.

2. Frisyrerna; jag hade en page fram tills jag började årskurs 4.

Men ännu värre är väl mittbenan (jag vet att den är inne igen...) och killarnas lugg i två stripor som han arga kocken har?

3. Teknologin; jag fick min första mobil när jag var 11. En nokia 3310. Det enda man kunde göra med den var att spela snake och smsa.

För att koppla upp till internet fick jag gå till en kompis, för jag hade inget eget internet. Hennes pappa jobbade delvis i usa och det var därför deras familj var tvungna att ha internet. ZTV-chatten borde ha gett mig men för livet. Jag minns även en tjocktv och att man brevväxlade.

4. Maten; kanske värst av allt, mammas matlagning.

Maträtter jag minns är köttfärsslimpa, räklåda, kotletter, spaghetti och köttfärssås och kokt grillkorv med bröd. Alla dessa brutalt tillagade vilket resulterar i en otroligt torr och ensidig kost. Bättre är det nu när man kan äta donken och max varje dag. Tack 2011!


Smart tjej

Mamma berättade precis om när jag var en liten knodd på fyra härliga år. Det var vinter och vi var ute och gick i skogen. Det är något spår efter ett djur i snön, mamma tror att det kanske är från en ekorre eller en hare. Men då har jag svaret på den otroligt svåra frågan.

"Men mamma, det är ju känguruspår!"


Chardonnay



Ett glas vin med inslag av mango, ananas, vanilj och apelsin. Tänker inte klaga det minsta. Men vi väntar med provsmaket tills imorgon. Fredagsmys.


Great minds think alike...



..don't they?

Sluta stressa i onödan

Varför känns det som att jag har varit ledig i flera veckor när jag i själva verket inte har jobbat på tre dagar?

Har länge stressat utan någon riktig anledning. Ta det lilla fina lugna nu, Sanna. Tackar.


Simultanförmåga?

Det här med att skruva möbler från IKEA samtidigt som man ska slipa och måla om mormors gamla hallmöbel går inte riktigt ihop. Man kan liksom inte göra båda samtidigt, hur mycket man än försöker. Att jag dessutom behöver plocka in kläder, diska och gå ut med soporna.....det gör inte saken bättre. Om man uttrycker sig fint.

Nu låter det som att jag bor i en svinstia, men så är inte fallet. Jag bor i ett organiserat kaos.

Tur att Emilia är söt iallafall.


Växten



Emilia tvingade mig att köpa en växt formad som ett hjärta. Eftersom jag innerst inne är en man och inte håller på med gulliga saker så måste jag härmed hämnas. Har några funderingar kring hur man bäst kan göra detta, och har kommit fram till:

1. Se till så bultarna på hennes bildäck sitter löst.
2. Skicka anonyma kärleksbrev flera gånger i veckan signerat Kåt-Lars.
3. Be hennes granne spela Dr Bombay på högsta volym.

Oklart vilket alternativ som är värst.

Perfekt

Jag har hittat den mest perfekta jordgloben någonsin. I miniatyr. På indiska. Passar perfekt med dromedaren jag fick av pappa när han var i egypten. Tackar och tar emot.


Lilltjejen

Hittade kanske dom finaste bilderna någonsin från min barndom.

  

Höstmys

Så förbannat fint att cykla hem i dimman, lyssna på Bon Ivers skinny love och mysfrysa.

Ungefär som när jag cyklar hem från jobbet om kvällarna, det luktar popcorn och sockervadd utanför bion. Det är så att det pirrar varenda gång. Förväntan.

Så jäkla fint.



RSS 2.0